Nyheter

2018-04-15

NOF guidar kronprinsessan Victoria i Kvismaren

Kronprinsessan Victoria kommer till Närke på fredag och ska bland annat uppleva alla fåglar och andra vårtecken i Kvismaren. Foto: Raphael Stecksén/Kungahuset

På fredag kommer kronprinsessan Victoria till Närke bland annat för att uppleva fågellivet i Kvismaren.

Närkes Ornitologiska Förening kommer att guida kronoprinsessan när hon ska vandra från Åslaholmen till Öby kulle.

- Jättekul och hedrande att vi får chansen att visa upp en av Sveriges bästa fågellokaler, säger Ulf Jorner, ordförande i Närkes Ornitologiska Förening.

 

Kronprinsessan Victoria har en ambition att besöka Sveriges alla landskap. Hon har också en önskan om att få uppleva saker i landskapet. På fredag, den 20 april, besöker Victoria Närke.
En del av besöket är att uppleva Kvismaren på olika sätt. Victoria börjar vid Åslaholmen och ska sedan promenera fem-sex kilometer till Öby kulle. Under den tiden kommer representanter från Närkes Ornitologiska Förening att guida kronprinsessan. Hon ska också få ta del av hur det går till när man ringmärker fåglar, en aktivitet som Kvismare Fågelstation visar upp.

 

Vid Öby kulle blir det naturligtvis spaning efter ormar, och sedan ska kronprinsessan till Lötenplattformen (den så kallade dansbanan) för att kika på fåglar.

- Jag tycker det är jättekul att vi får vara med att visa upp Kvismaren, en Sveriges bästa fågelområden, säger Ulf Jorner som får chansen att träffa kronoprinsessan vid Åslaholmen.

 

Det är inte bara kronprinsessan som får chans att bekanta sig med fåglar och ormar. Tanken är att alla som är intresserade ska kunna komma till området och få en guidning till alla fåglar och andra vårtecken.

 

Här kan du läsa hela programmet för kronoprinsessans besök i Närke