Nyheter

2018-03-22

Snart kommer den, årets första FiN 1–2018

En akvarell av Staffan Ullström.

Fåglar i Närke nr 1-2018 ligger nu på tryckeriet och ligger snart även i din brevlåda. Ett mycket rikt och blandat innehåll som vanligt.

 

Ur innehållet:

Fyrtio år med Närkes Ornitologiska Förening, NOF och lika många år med Fåglar i Närke, FiN. Det ska vi fira stort den 6 maj med en heldag i Kvismaren. Flera exkursioner blir det. Det börjar med ringmärkning med Kvismare fågelstation redan klockan 06.00. Långa turen går runt Lövholmen, Sörön och Åslaholmen. Guidning vid Lötenplattformen och en tur till Ormkärrsplattformen. Lunch i församlingshemmet i Norrbyås. Efter lunchen fortsätter det med tre intressanta kortföredrag av Kvismare fågelstation. Du måsta anmäla dig vilka aktiviteter du vill delta i!

Se hela programmet här …

 

Tänk, vi har blivit tjugotvå nya medlemmar sen årets början och alla hälsas välkomna i gänget! Men det är en som flyttar från oss och det kommer att bli märkbart tomt efter honom i föreningen! Det är Johan Åhlén med familj som drar vidare till Helsingborg. Han lämnar över ansvaret som sammankallande i Regionala rapportkommittén, Rrk till Magnus Friberg där även Andreas Tranderyd är ny medlem.

 

Ett porträtt på Oscar Axelsson, 19 år presenteras! Vi får lära känna Oscar lite närmare och höra om hans stora fågelintresse. Och det är inte bara det som flyger utan även det som finns under ytan som han finner stort nöje av!

 

Ulf Jorner har forskat kring Sveriges första fågelbok och redogör vad han har kommit fram till. Varför tog det 260 år? Mycket intressant läsning.

 

Krönikan påminner oss om att tiden går. Krönikör är Peter Gustafsson som var med på NOF:s första resa till Gotska Sandön 1978.

 

Senvårens och försommarens program med tjugotvå aktiviteter och med två resor till havet, Femörehuvud i Oxelösund och Stora Högarna i Stockholms yttre skärgård. Det är bara att anmäla sig!

 

Två av höstens resor; Falsterbo och Öland presenteras också, så nu är det dags att anmäla sig om intresse finns att följa med. NOF:s resor är alltid välplanerade och lockande! Det är först till kvarn som gäller!

 

Läs och njut!

 

 

/Marianne