Nyheter

2018-03-17

Spännande havsexkursioner i vår med NOF!

Femörehuvud med fyren och fyrvaktarbostaden.

Två resor till Östersjön, en till Oxelösund och en till Stockholms skärgård arrangerar NOF i vår! Det blir riktig havsskådning på båda resorna. Även nybörjare och den inte så vane, kan följa med då alla blir mycket väl omhändertagna av guiderna och de mer erfarna skådarna.

 

Första resan går till Oxelösund. På klipporna vid Östersjön i naturreservatet Femöre i Oxelösund finns den fantastiska Fyrvaktarbostaden och det topphemliga Femörefortet. Vi kommer att sträckskåda från klipporna runt fyren och fyrvaktarbostaden. Framåt förmiddagen fortsätter vi till Strandstuviken för att se var vadarna rastar. Det blir en spännande dag på klipporna och vid havet! 


Söndag 22 april - Femörehuvud och Strandstuviken

Välkommen med på en heldagsexkursion till Oxelösund söndag 22 april.  Vi besöker naturreservaten Femörehuvud för sträckskådning över havet och Strandstuviken - en värdefull rastlokal för flyttfåglar. Samordnare Adam Adobati, länsstyrelsen Sörmland, möter oss vid Femörehuvud och berättar lite om våra två områden.  Guide: Björn Ander.

Samling för avfärd i minibuss: Haga Centrum, stora parkeringen, 22 april kl. 04.30. Beräknad hemkomst ca 18.00. Medtag matsäck. Kostnad: 300:-/person. Anmälan till Gunnar Bergeå, gbsteglits@hotmail.com.

Anmälan senast 8 april. 

Läs mera om femörefortet…  


Den andra resan till havet, är en exkursion med m/s Josephine ut till ögruppen Svenska Högarna och Blidö naturreservat. På den största ön Storön finns en fyrplats som också heter Svenska Högarna. Ögruppen är en av Stockholms norra skärgårdens ostligaste utposter. Vi kommer att få uppleva många spännande möten med rovfåglar och havsfåglar! 


Söndag 3 juni - Stockholms skärgård och Svenska Högarna

Välkommen till en heldag 3 juni med fåglar i Stockholms skärgård.

Vi reser med m/s Josephine tillsammans med ornitologer från Stockholm

med lokal ledare/guide till Svenska Högarna i yttersta skärgården.

Avfärd: Samling söndag 3 juni klockan 04.30 i Haga Centrum, stora parkeringen för gemensam avfärd i minibussar. Båten avgår sedan från Stavsnäs vinterhamn klockan 08.35. I båtpriset ingår förmiddagskaffe med ostfralla, lunch och eftermiddagskaffe med kaka. Vi beräknas vara åter i Örebro ca kl. 20. Pris: 1 275: --. Anmälan till Gunnar Bergeå, gbsteglits@hotmail.com Och anmälan senast 8 april.

Läs mera om m/s Josephine här …  

 

Det går inte att nå Gunnar B på annat sätt än mailen under tiden 27/3 - 3/5.


Deltagarantalet är begränsat och anmälningstiden är kort!


Mycket välkommen att anmäla dig!

 

/Marianne 

M/s Josephine i Stockholms skärgård.