Nyheter

2014-01-22

Vinterfåglar inpå knuten

Sidensvans Foto:Torbjörn Arvidsson

Räkningsperioden omfattar fyra dagar från gryningen fredagen den 24 januari till skymningen måndagen den 27 januari 2014. Du kan räkna när som helst under den perioden.

Kampanjen pågår från fredag morgon till måndag kväll. Vi har med fredag och måndag för att bl.a. skolor, förskolor och arbetsplatser också ska kunna delta. Hemsidans rapportformulär öppnas strax före gryningen den fredagen den 24 januari. Du kan efterregistrera dina uppgifter ända fram till den 10 februari men allra helst redan på söndagskvällen den 26 januari om du gjort räkningen under helgen. Detta för att kunna rapportera ett preliminärt resultat i den pressrelease som SOF skickar ut redan denna söndag.

Hur räknar man?
Räkna exempelvis under en timme och skriv upp och rapportera det högsta sammanlagda antalet individer av en art. Ser du 5 talgoxar, sedan 8 och sedan 6 så är det 8 som ska rapporteras.

Du kan också göra stickprov med jämna mellanrum under en av räkningsdagarna. Det som är viktigt är att du försöker använda samma metod varje år du deltar. Observera att när du är färdig ska du endast skicka en rapport från en räkningsdag under helgen. 

När och hur rapporterar man sitt resultat?
Du som har tillgång till Internet kan rapportera på SOFnet t.o.m. måndagen den 10 februari 2014. Men det går fortfarande att skicka in pappersblanketten fram till den 15:e februari. Därefter stängs databasen och data "förseglas" för jämförelse och statistik inför kommande år.

 

Läs mer på SOFs egna hemsida om Vinterfåglar inpå knuten

Nötkråka

Fågelklubbar i Västmanland

Arboga Fågelklubb 
Fagersta Fågelskådare
Frövi Fågelklubb
Hedströmsdalens Ornitologiska Förening
Hällefors Ornitologiska Förening
Sala Fågelklubb

Kontakt

Västmanlands Ornitologiska Förening

c/o Joachim Karlsson
Cedergatan 29
723 41 Västerås

Ordförande

Johan Karlsson
070 - 666 07 27

johan.karlsson.vof@gmail.com


Rrk

Markus Rehnberg
allealle210@hotmail.com


Medlemskap och Redaktion

Christina Bredin
070-634 4120

christina.bredin@telia.com


Fågelskydd

Niclas Lignell
070 770 5779
n.lignell@gmail.com