Nyheter

2013-03-22

Fototävling - sånglärkan

Sånglärka Foto: Jan-Eric Hägeroth

Bevarandeprojektet Rädda Sånglärkan bjuder in till foto-tävlingen Fånga sånglärkan, och vem som helst är välkommen att delta. Förutom den obestridbara äran finns möjlighet att vinna spännande priser, och självklart består juryn av några av landets auktoriteter på områdena fåglar och fotografi.

 

Vintern håller på att släppa sitt grepp om landet. Snön smälter, och på de bara ytorna ses de första sånglärkorna söka föda. Lyssnar man och tittar upp mot skyn märker man även att några har börjat sjunga in sina revir, och de sköna tonerna singlar sakta ner emot oss för att tina våra frusna själar.

 

Så kan man visserligen beskriva lärkans ankomst, men en enda bild kan som bekant säga betydligt mer än en massa lyriska ord. Därför vill vi se – och visa upp – flera fotografier, som kan ge oss och andra möjligheten att förnimma den där underbara känslan som bara sånglärkan kan uppbåda.

 

Projektet Rädda Sånglärkan lanserar därför tävlingen Fånga sånglärkan! Reglerna är enkla: bilderna ska föreställa sånglärka och vara tagna denna vår. Vi tar emot bidrag fram till 31 maj.

 

Denna tävling har förstås en jury bestående av mycket prominenta bildkännare. Juryn består av Tobias Nilsson, projektledare Rädda Sånglärkan, Karin Åström, fågelskådare och vice ordförande i Naturskyddsföreningen, Brutus Östling, förläggare och fågelfotograf, och Tammy Bergström, naturfotograf.

 

De vinnande bidragen kommer att tillkännages i Vår Fågelvärd och så småningom ska de ställas ut på Blå paviljongen i Ottenby eller på Naturbokhandeln i Stenåsa.

 

Skicka ditt bidrag till tobias@sofnet.org

 

Ett antal bidrag belönas med priser från bl.a Naturbokhandeln

Läs mer om Rädda Sånglärkan på www.raddasanglarkan.se!

 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
E-post: info@birdlife.se
Telefon: 0485-444 40, telefontid mån-fre 09:00-12.00 
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR