Nyheter

2011-08-29

Falsterbo Bird Show(1)

Silvertärna och Årets fågelskådare vid Falsterbo Bird Show 2010.
Sveriges hetaste naturevent, Falsterbo Bird Show, äger rum 2–4 september. Här finns massor av spännande aktiviteter såväl för stora som för små, för experter, amatörer och för dig som bara vill njuta av eller lära mer om fåglar och natur.
Ett batteri av förskollärare ser till att barnen är sysselsatta medan pappa och mamma botaniserar på Falsterbo Bird Show. Kikare behövs inte för genom Birds Online kan du se och höra experterna berätta om fåglar som flyger över i realtid.
Du kan också se hur ringmärkning går till, titta lite närmare på trollsländor, lära mer om svamp och följa med på en guidad exkursion med kikare som du lånar på området.
Flera nya böcker presenteras och du får möjlighet att träffa författaren Stefan Casta, naturfotografen Patrik Olofsson och konstnären Carl Christian Tofte. Varför inte köpa en signerad bok?
I restaurangen, som har öl- och vinrättigheter blir det kvällsaktiviteter. På fredagskvällen skön musik av Jalle Lorensson och Thomas Holst, kända från bl. a. Wilmer X. Under lördagskvällen en landskamp mellan Sveriges och Danmarks Ornitologiska Föreningar i fågelkunskap som är sanslöst rolig under konferenciern Henrik Waldenströms ledning. Förväntningarna på att det svenska laget skall ta tillbaka den åtråvärda pokalen i år är mycket höga, i alla fall i den svenska delen av publiken. Det bjuds också många föredrag under lördagen och söndagen, med storheter som konstnären Lars Jonsson och fotografen Jan-Michael Breider. 
Och så är Falsterbo Bird Show förstås en marknadsplats där du kan testa olika produkter, prata med experter om kikare och kanske få med dig något närproducerat eller en bok hem. Förra årets succé Fågelbingo kommer köras med jämna mellanrum, och om du hittar alla 12 Egendomliga Fåglar som konstnären Jytte Hviid placerat ut kan du också vinna fina priser. 
På söndagen genomförs Bivråkens Dag inne på området. Men framför allt är Falsterbo Bird Show en fest och ett tillfälle att möta andra naturintresserade. Så missa inte Falsterbo Bird Show 2–4 september.
Mycket folk hos SOF:s Naturbokhandel.
 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
Telefon: 0485-444 40, 09:00-15.00 mån-fre (lunchstängt 12-13) 
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR