Nyheter

2011-10-12

Hjälp till att testa Artportalen 2(2)

Arbetet med Artportalen 2 (eller Svalan 2 som vi skådare kallar den) går nu in i ett slutskede. Om en dryg månad kommer den att ersätta vår väl inarbetade "Svala". Just i dagarna har det släppts en tämligen väl fungerande Betaversion, som visar på hur det kommer att se ut. En del kommer du att känna igen, men mycket är helt nytt.  Omarbetningen har varit så total att du måste se det för att förstå. Bland annat är det numer en portal för alla artgrupper, med ett inlogg och ett gemensamt rapportformulär. Lokalhanteringen är omgjord, med möjlighet att skapa linjer, polygoner och ytor. Samt en massa annat som du får hitta på din väg genom Artportalen under kommande månader.

Just nu har du chans att ge en hjälpande hand? Under den kommande månaden vill utvecklarna i Uppsala att systemet hårdtestas. Därför hoppas vi att du som van användare, som nybörjare eller som nyfiken med ett glatt leende ger dig i kast med det nya. När du stöter på problem, kommer på förbättringar, saknar något eller hittar sånt som du tycker är dåligt så är vår önskan att du meddelar oss. Har du lust att göra ett stort jobb och satsa på hårdtestning så välkomnar vi det. Vill du bara kolla runt lite och titta så att dina favoritfunktioner finns kvar så går det bra också.

Dina synpunkter, åsikter, testningar, buggrapporteringar mm skickar du per mail till lennartcalidris@gmail.com. Jag kommer att fungera som ett filter som sammanställer och buntar allt som kommer in och skickar vidare till utvecklarna. Allt för att försöka undvika att de inte dränks i mail.

Varsågod att testa http://tetrix2-1.artdata.slu.se/AP2
Du måste börja med att skaffa ett konto. Allt som du rapporterar in, alla lokaler du skapar mm kommer att raderas innan Artportalen 2 släpps skarpt. Ditt konto kommer dock att finnas kvar.

Lycka till, och hör av dig!
Vänligen
Lennart Carlsson, del av artportalens supportgrupp

 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
E-post: info@birdlife.se
Telefon: 0485-444 40, telefontid mån-fre 09:00-12.00 
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR