Nyheter

2014-02-11

Nu finns en studiehandledning till Fåglarnas trädgård(2)

Studiefrämjandet har inte låtit ta fram någon studieplan för boken Fåglarnas trädgård, som SOF-förlag gav ut förra året, men däremot en handledning avsedd för Studiefrämjandets handläggare ute i landet. Syftet är att stimulera fler regionalföreningar och lokala fågelklubbar att starta studiecirklar på temat ”fågelvänlig trädgård”. Sådana cirklar kan vara av intresse att anordna både för lokala fågelklubbar och trädgårdsföreningar – man kan också samarbeta om en cirkel och då använda sig av varandras specialkunskaper. Vidare kan man också ta vara på möjligheten att knyta kontakter med trädgårdsföreningarna på orten om den kontakten inte redan finns – här finns möjligheter att locka nya medlemmar i båda lägren!

 

Handledningen, som skrivits av en av författarna till Fåglarnas trädgård, Eva Stenvång Lindqvist, ger tips på hur man kan lägga upp en cirkel så att deltagarna får största möjliga utbyte av den. Om den handläggare ni har kontakt med på Studiefrämjandet inte känner till bladet så hänvisa till att det även finns på deras intranät. Är det dessutom så att du som läser detta inte är medlem i någon fågelförening så kontakta Studiefrämjandet på din ort för att höra om det arrangeras eller om det kan initieras någon studiecirkel för en ”fågelvänlig trädgård”.

 

Sedan tidigare finns studieplaner för böckerna Börja skåda fågel (Eva Stenvång Lindqvist och Gigi Sahlstrand) samt Mata fåglar (Niklas Aronsson).

Fåglarnas trädgård på Facebook

Det finns en ny Facebookgrupp, Fåglarnas trädgård, som handlar om allt som har med fåglar och trädgård att göra. Ett viktigt syfte med gruppen är att locka fler trädgårdsintresserade att intressera sig mer för fåglar – och förhoppningsvis gå med i både lokala/regionala fågelföreningar och BirdLife Sverige. Gruppen administreras av författarna till Fåglarnas trädgård, Eva Stenvång Lindqvist och Niklas Aronsson.  Skriv in ”Fåglarnas trädgård” i sökfältet på Facebook så kommer du till sidan och kan gå med – sprid också gärna kännedom om att den finns!

 

(ALt)

 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
Telefon: 0485-444 40, 09:00-15.00 mån-fre (lunchstängt 12-13) 
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR