Nyheter

2014-12-08

Problem att hitta julklappar? Fredag 19.12 sista beställningsdag för julklappar(2)

Då föreslår vi att du stöttar vårt svenska fågelskydd! Ett av många enkla tips är exempelvis att beställa Ottenby fågelstations kalender för 2015. Dels kan du ge bort en fin julklapp, samtidigt som du dels direkt bidrar till fågelstations verksamhet.

 

Dessutom finns det gott om bra presenter till barn och barnbarn i föreningens egen försäljningsverksamhet Naturbokhandeln. Spel, pussel, barnböcker, luppburkar för att kolla in smådjur, tröjor med fina djur- och fågelmotiv, kramdjur med mera. Allt sådant som förhoppningsvis kan bidra till att intressera de riktigt unga för naturen. Gå in på Naturbokhandelns hemsida.

 

För fågelskådaren kan vi tipsa om ny anteckningsbok med linnepärmar och den färska loggan i relief på framsidan (75 kr). Den är också försedd med en pennhållare något som saknats i de senare versionerna. En annan trevlig present är Fågeldagboken 2015 (159 kr). Dessutom finns flera trevliga julklappsböcker såsom;

 

The Wisdom of Birds – An Illustrated history of Ornitology av Tim Birkhead (198 kr) för den som vill fördjupa sin kunskap om fågelskådningens historia.

 

Den perfekta ”Coffee table”-boken är Naturlära av Lars Lerin och en annan bok i samma genre är Hjärtklappning – en pinnbok av Maria ”Vildhjärta” Westerberg (298 kr). Den boken blir man riktigt glad av att bläddra i, med annorlunda bilder med skogen som ursprung, ackompanjerade av underfundiga kommentarer som ger ren glädje.

 

Stefan Casta har gjort sig känd genom sina vackert illustrerade barnböcker som Stora musboken och Mesboken. Nu har turen kommit till fjärilarna och vem är inte bättre skickad att illustrera den än Emma Thinnert. Min fjärilsbok heter den och den kostar 178 kr.

 

Är man botaniskt intresserad så har Ölands Botaniska Förening givit ut en ”utflyktsbok”, En guide till Ölands flora. Med hjälp av den guiden och en GPS hittar du fram till de flesta öländska växtarterna. (Pris 150 kr)

 

Om julklappsfantasin tar slut fullständigt så finns alltid en räddningsplanka i de böcker som givits ut på vårt eget SOF-förlag;

 

Mata fåglar (178 kr) av Niklas Aronsson innehåller inte bar tips utan också beskrivningar av de arter du kan finna vid din fågelmatning.

 

Holkliv (238 kr) av Niklas Aronsson innehåller tips till den som vill hjälpa fåglar med boplatser, vilket verkligen behövs. Även i denna bok beskrivs arterna som vi kan hjälpa med boplatser och det är fler än du tror! 

 

I Fåglarnas trädgård (278 kr) berättar Eva Stenvång Lindqvist och Niklas Aronsson hur man planerar sin trädgård för att locka fåglar till den.

 

Kroknäbbarnas tid (298 kr) är både en ”Coffee table”-bok och en faktabok över framgångarna för de svenska rovfåglarna under de sista 30 åren. På ett personligt sätt berättar Patrik Olofsson till egna fantastiska rovfågelbilder. Boken är ett måste för den som är intresserad av rovfåglar.

 

Två fakta- och kunskapsinriktade böcker är Fåglarna i Sverige (598 kr) och Svensk ringmärkningsatlas (3 delar 485 kr i paket, 884 kr var för sig). I Fåglarna i Sverige kan du läsa om hur många par av varje häckande fågelart som forskarna menar finns inom Sveriges gränser även uppdelat på landskap. Boken sammanfattar dagens kunskap och ger en historisk återblick. Dessutom för vi reda på, tillsammans med mycket annat, vilken svensk fågelart som väger tyngst om man skulle ställa alla individer på en våg tillsammans – bara det borde väcka nyfiken! I Svensk ringmärkningsatlas som namnet anger, kan man läsa om var fåglar ringmärkts, var de har återfunnits, äldsta fågelindividen och spännande återfynd. Bokens tre delar ger inte bara kunskap om var våra flyttfåglar tillbringar tiden utanför häckningstiden den innehåller givetvis också återfynd för de arter som inte alls rör sig så långt, våra stannfåglar. De är många gånger lika spännande!

 

Dessa och massa massa annat finns i Naturbokhandeln.

 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
E-post: info@birdlife.se
Telefon: 0485-444 40, telefontid mån-fre 09:00-12.00 
(STÄNGT FÖR UTBILDNING 24-25/10)
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR