Nyheter

2012-03-02

Snart dags för Artportalen 2

Artportalens supportgrupp, från vänster; Stefan Cherrug, Bertil Johansson, Lennart Carlsson, Per Flodin
Arbetet med nya Svalan – Artportalen 2 har nu kommit så långt att det är dags att släppa in oss användare. Den 12 mars, på förmiddagen, släcks vår nuvarande Svala ner och den 14:e kommer AP2 igång. Spännande, både för oss användare och för det gäng som jobbat hårt i flera år för att skapa något som blir riktigt bra.
 
AP2 är omändrad från grunden. Givetvis bygger den på helt ny teknik som kommer att ge avsevärt bättre prestanda. Dessutom är användargränssnittet helt nytt – du kommer inte att känna igen dig. Troligen kommer det att kännas lite frustrerande för den som är inkörd på Svalan, men med lite tålamod och övning kommer Ap2 säkert att bli en god vän några år framåt.
 
Vi som jobbar med supporten för nya AP2 har haft möjlighet att testa demoversionen en längre tid nu. Vi har dessutom fått intern utbildning så att vi kan hjälpa er som kör fast eller har frågor. Det kommer säkert att dyka upp en hel del frågor i vår maillåda. Om det skulle dröja lite innan ni får svar så hoppas jag ni har överseende med det.
 
Du kan hjälpa oss. Innan du skickar din fråga så kika runt lite i nya AP2. Ju mer du undersöker nyheterna desto mer hoppas vi att du kommer att förstå av hur AP2 är uppbyggd. Det kanske leder till att du får svar på dina frågor under tiden som du roar dig med att lära om Ap2:s alla finesser. Men givetvis  - är det helt kört så hör av dig.
 
För rrk/rk finns en sajt som tipsar om förändringar och nya funktioner. Där lägger vi löpande ut information och instruktioner, allt efter som vi själva gått igenom dem och vi sett att allt fungerar som det ska.
 
Till sist – allt som du är van vid att hitta i Svalan finns inte än i AP2. Kontinuerligt under året kommer nya funktioner att komma till. Men det som finns ska fungera. Det är nu hårdtestandet börjar. Vi i artportalsupporten tar gärna emot de buggar du hittar och dina förslag till förbättringar. Vi samlar på oss och för allt viktigt vidare till teamet som bygger.
 
Vi ses på Artportalen!
 
Lennart Carlsson, Stefan Cherrug, Bertil Johansson, Per Flodin

Adresser:
Artportalens support: artportalensupport@gmail.com
 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
E-post: info@birdlife.se
Telefon: 0485-444 40, telefontid mån-fre 09:00-12.00 
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR