Nyheter

2014-06-18

SOF/BirdLifes ungdomskommitté annonserar sommarens ungdomsläger – vadare på Öland!(4)

Så har det blivit dags för ännu ett läger för fågelintresserade ungdomar! Lägret kommer att hållas på Öland sista veckan i juli, närmare bestämt den 28-31 juli. Fokus kommer att ligga på vadare då vi är där mitt under det arktiska vadarsträcket, när artvariationer är som störst, och förhoppningsvis är stränder och vikar prickiga av läckra vadare i sommardräkt.  Vadare som vi väntas se är bland annat kustsnäppor, spovsnäppor, kärrsnäppor, småsnäppor, kustpipare, myrspovar, rödspovar och med lite tur även myrsnäppa och smalnäbbad simsnäppa. Vi kommer dessutom vara med på ringmärkning av vadare nere på Ottenby fågelstation. Du har säkert besökt Öland under de klassiska tälthelgerna i maj och oktober men ön har alltså mycket att erbjuda även såhär under högsommaren!

 

Boende (tre nätter) kommer att ske på Stenåsabadets camping. Vi kommer alltså att bo i tält men har tillgång till el, toaletter och duschar. Maten står lägerledarna för så det är alltså inget du som lägerdeltagare behöver tänka på. Dessutom så finns det ett fågeltorn i campingens utkant. Vi kommer självklart inte endast skåda fågel utan även bada, kanske spela brännboll och ha kul tillsammans på annat sätt också. Vi rekommenderar att du som deltagare är mellan 12-20 år gammal. Ligger du utanför detta ålderspann så kan du ändå skicka iväg ett mail så får vi se vad vi kan göra.

 

Liknande läger har hållits tidigare på ön, även då runt månadsskiftet juli/augusti. Under lägret 2005 lyckades ungdomarna till och med hitta Sveriges första kolymasnäppa! Under tidigare läger har även arter såsom svartvingad vadarsvala, aftonfalk och svart stork setts.    

 

Det finns 14 lediga platser så skynda på, först till kvarn gäller. Deltagaravgiften ligger på 300 kr. Vi är extra intresserade av er som inte har varit med på våra ungdomsläger tidigare! Skådningen kommer alltså att ske på Öland och vi tar oss runt med en minibuss samt en personbil, vilka avgår från tågstationen i Kalmar vid lunchtid den 28 juli. Mat, boende och transporter på ön är alltså inkluderat i lägret men du får själv stå för transporten till Kalmar C. Mer info om lägret kommer att skickas ut till samtliga anmälda deltagare en vecka eller två innan lägret äger rum.

 

Låter detta lockande? Anmäl dig i så fall till dessa mailadresser:

emil.lundahl@telia.com

andwernersson@gmail.com

 

Ta nu chansen och var med på detta, det kommer garanterad att bli en upplevelse du sent kommer att glömma!    

 

Med varma skådarhälsningar från SOFuk-gänget,

Emil Lundahl, Andreas Wernersson, Anton Castelius och Harald Ris. 

 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
E-post: info@birdlife.se
Telefon: 0485-444 40, telefontid mån-fre 09:00-12.00 
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR