Nyheter

2016-08-29

Välkomna till en fest för folk och fåglar

 

På fredag 2 september slår vi åter upp portarna till Falsterbo Bird Show – Nordens största mötespunkt för alla som gillar fåglar och natur. Antingen du nöjer dig med att njuta av koltrastens sång i din trädgård, stadsparkens grönska eller är på ständig jakt efter nya arter och kunskaper kommer du att trivas med helgens arrangemang.

 

Här finns något för alla – spännande föredrag om hur våra svenska fåglar har det på vinterkvarteren i Afrika. Kan det liknas vid en semester eller är det betydligt tuffare än så? Hör också om hur du lockar fåglar till din trädgård, vad som händer med mesar som blir stadsbor,  om varför Getteröns naturreservat blivit en fågelmetropol av Europaklass om rovdjurspolitik, resor och mycket mer.

 

Det finns aktiviteter för de minsta, för den med ett allmänt naturintresse och för proffsen – och våra utställare på plats hjälper dig hitta just den kikare, bok eller resa som du letar efter.

 

Mässan och föredragen äger rum i det vackra Falsterbo Strandbad/Naturum Falsterbo med en unik utsiktsplattform på taket och fågelskådare som hjälper besökarna att hålla utkik efter de överflygande rovfåglar som drar söderut den här tiden på året. Vi erbjuder även så kallad ”liveskådning”: En filmare på taket fångar förbiflygande fåglar på bild – bilder som i samma stund visas på en stor skärm i ett av mässtälten samtidigt som en erfaren fågelskådare förklarar vad det är vi ser.

 

Njut av sensommaren, naturen och fåglarna över en fika eller lunch på restaurangen, delta i den populära fågelbingon eller en exkursion och träffa andra naturvänner.

 

Det bjuds även musikunderhållning på fredagskvällen med Guran guran och ett spännande naturquiz, frågesport, på lördagskvällen. Anmäl ditt lag med som mest fyra deltagare per lag här. Glöm inte lagnamn och namnet på deltagarna.

 

Välkomna till en unik mässa och plats som samlar både fågelvänner och

fåglar!

 

Här finner du hela programmet med tider. 

 

 

  

 
KONTAKTA OSS

BirdLife Sverige
E-post: info@birdlife.se
Telefon: 0485-444 40, telefontid mån-fre 09:00-12.00 
(STÄNGT FÖR UTBILDNING 24-25/10)
Postadress: Stenhusa Gård, Lilla Brunneby 106, 386 62 Mörbylånga

Medlemsfrågor (adressändring m.m.)
Telefon: 0485-444 40
E-post: medlem@birdlife.se

Press
Niklas Aronsson, presskontakter och redaktör Vår Fågelvärld

Telefon: 073-915 60 99
ÖVRIGA VERKSAMHETER

Naturbokhandeln

Telefon: 0485-44440
E-post:
info@naturbokhandeln.se

AviFauna Naturresor
Telefon: 0485-44440
E-post:
admin@avifauna.se

Ottenby fågelstation
Telefon: 0485-661093
E-post:
ottenby@ottenby.se

naturum Ottenby
Telefon: 0485-661200
E-post:
naturum@ottenby.se
 
REGIONALFÖRENINGAR