2015-04-06

Årsmöte i WOF 2015

Föreningens årsmötet gick av stapeln i Karlstad den 28 mars.

 

Mötet valde att inte göra några förändringar i styrelsen. Björn Arvidsson fick förnyat förtroende som ordförande, och Jörgen Persson, Lars-Ola Westerlund och Raimo Neergaard omvaldes till styrelsen på två år.

 

I den regionala rapportkommittén valdes Per Gustafsson och Linda Åström-Halvorsen in, för att ersätta Stefan Göransson och Dan Zetterström som valt att avgå. Förutom Per och Linda så består Rrk nu av Magnus Köpman, Stefan Asker, Lars Thornberg samt Thomas Lindell. Roger Jonasson är styrelsens representant i kommittén (utan beslutsrätt).

 

Hemsidan diskuterades, efter ett av medlem framställt förslag. Styrelsen fick i uppdrag att hitta en hållbar lösning på hemsidan, och att avsätta nödvändiga resurser för detta.

 

Årsmötet beslöt att höja medlemsavgiften för 2016 till 120 kronor

 

Mötet avslutades med att Per Gustafsson och Johan Bohlin visade bilder från en resa till sydöstra Turkiet.
2015-05-02

Fågeltornskampen 2015

SOF genomför denna tävling lördagen 9 maj i hela Sverige.    Inför 2015 har BirdLife Finland på nytt i år utmanat BirdLife Sverige och svenska fågelskådare i "Fågeltornskampen". 2014 var hela 69 fågeltorn anmälda till Fågeltornskampen, varav 3 var från Värmland.

 

Under åtta timmar, från 05:00 till 13:00, räknas varje art som en poäng, hörd eller sedd av minst två av deltagarna i respektive fågeltorn.

För de som önskar infomaterial till Fågelskådningens dag med Fågeltornskampen (och även andra evenemang) kan rekvirera det från info@birdlife.se.


Anmäl ditt lag i förväg via e-post alt@birdlife.se Ange namnen deltagarna i laget, kontaktperson och mobilnummer. Anmälan och avanmälan går att göra fram till fredagen den 8:e maj. Mer info skickas till anmälda lag. Skicka även med en länk om ni vill länka information som finns på regionala eller lokala hemsidor från den här sidan.

 

Efter klockan 13:00 är det viktigt att så fort som möjligt e-posta en komplett artlista till alt@birdlife.se (se nedan). Det går också att SMS:a antalet arter i förväg till 0702 787428 Ange då lagnamn och antalet arter. Senast 16:00 måste resultatet från vår svenska Fågeltornskamp kommuniceras med våra finländska BirdLife-vänner eftersom de har en deadline för pressrelease angående landskampsresultatet.

 

Fågelskådningens dag

Genomförs 2015 söndagen den 10:e maj. Regionalföreningar och lokalklubbar arrangerar som detta evenemang denna helg.

 

Under Fågelskådningens dag arrangerar SOF:s regionalföreningar och lokala fågelklubbar publika aktiviteter. För att hitta de aktiviteter som arrangeras runt om i landet kan du exempelvis söka upp den förening eller klubb som ligger närmast geografiskt där du bor på hemsidan 

 

Kvadratskådning

För dem som vill genomför vi även inom WOF även tävlingen ”Kvadratskådning” det är för dem som inte har tillgång till fågeltorn eller dylikt, men har en bra lokal att stå på, detta i samband med Fågelskådningens dag. Skådarpunkten skall vara 10x10 meter

Start sker valfritt från midnatt och avslutas 16:00

 
2015-04-13

Exkursion till Oset och Kvismaren

Nu är det dags för nästa exkursion, där vi besöker Oset, Kvismaren och andra intressanta fågellokaler i Örebrotrakten.

Samling vid stora P-platsen vid Sundsta badhus i Karlstad kl. 06:30 (om ingen annan information ges efter anmälan).

Anmälan till Roger Jonasson

e-post: rojo55@bredband.net

Telefon: 073-416 98 87.