BirdLife Sverige visar evenemang från hela Sveriges föreningar och klubbar.
Vänligen dubbelkolla alltid hos arrangören för eventuella uppdateringar/avbokningar.
Länksamling till våra regionala och lokala föreningar

Laddar Evenemang

EuroBirdwatch 2019

05 oktober, 2019 kl. 03:00 - 06 oktober, 2019 kl. 17:00

EuroBirdwatch19 – 26:e gången evenemanget genomförs

Helgen 5-6 oktober genomförs EuroBirdwatch. Fantastiska 73 miljoner fågelindivider har rapporterats under dessa år och på olika sätt har 1,1 miljoner människor deltagit! Otroliga siffror och allt för att rikta uppmärksamheten på fåglarnas flyttning och deras behov av bestående rastplatser och övervintringsområden.

 

Vårt svenska Artportalen (fd. Svalan), har genom åren hjälpt oss i BirdLife Sverige att snabbt och effektivt kunna återrapportera till det land som sammanställer. BirdLife International i Europa och Centralasien står för evenemanget.

 

DU! Passa på att dra ditt strå till stacken antingen genom att delta i någon aktivitet som arrangeras av regionalföreningar och lokalklubbar eller bara genom att ge dig ut och skåda på egen hand med eller utan skådarkompisar. Rapportera sedan så mycket du kan till Artportalen men gör det senast 17:00 på söndagskvällen 6 oktober . Då hinner vi centralt i Sverige sammanställa och rapportera i god tid till vår BirdLife-partner. Efter klockan 19.00 kommer ett preliminärt resultat att skickas ut till alla deltagande länder. Någonstans runt 20.00 på söndag kommer du som är intresserad att kunna ta del av resultatet om allt går som vi hoppas.

Från de föreningar och klubbar som arrangerar särskilda fågelaktiviteter under lördagen och söndagen önskar vi också få in uppgifter om antalet deltagare, om aktiviteten, särskilda händelser och trevliga fågelmöten. Finns det bilder som vi kan publicera på sociala medier så tar vi tacksamt emot dem också.

Skicka uppgifterna till Anders Lundquist på e-post alt@birdlife.se

EuroBirdwatch19
Anders Lundquist & Stina Rigbäck

Detaljer

  • Kategori(er): Nationella Evenemang
  • Börjar: 05 oktober, 2019 vid 03:00
  • Slutar: 06 oktober, 2019 vid 17:00
  • Pris:

Arrangör

Plats

  • Plats: Sverige
  • Adress:
  • Stad: , Sverige