BirdLife Sverige visar evenemang från hela Sveriges föreningar och klubbar.
Vänligen dubbelkolla alltid hos arrangören för eventuella uppdateringar/avbokningar.
Länksamling till våra regionala och lokala föreningar

Laddar Evenemang

INVIGNING AV UTSTÄLLNINGEN ”VI FÅGLAR” – Bohusläns Ornitologiska Förening

19 sep kl. 13:00 - 19 sep kl. 16:00

Mellan 19/9 – 11/4 2021 finns det en stor utställning på Bohusläns Museum där fåglar som häckar i Sverige eller passerar Sverige är huvudpersoner. Här intas fåglarnas perspektiv och deras berättelse i vad som kommer bli en humoristisk, tankeväckande och rolig utställning för såväl barn, unga och vuxna. Alla har vi någon relation till våra vingbärande vänner och nu har du chansen att bekanta dig mer med deras värld.

I dag 19/9 är det invigning och kom och gå som ni vill då detta är på Hyllan.

Kl 13:00 hälsar Museichef Annette Prior oss välkomna och Sofie Henryson berättar sen om utställningen. Jan Uddén och Anders ”Widde” Wirdheim, journalist, fågelskådare och känd från Pippipodden inviger utställningen. Elever från Bokenässkolan underhåller med sångframträdande.

Kl 15:00 Föredrag – Folk och fåglar

Anders Wirdheim pratar om relationerna mellan människor och fåglar genom historiens gång. Varför har vissa fåglar betraktats som heliga i en del kulturer, alternativt orena som i Bibelns tredje Mosebok? Hur kom det sig att ett chokladmärke valde en av världens mest motbjudande fåglar som symbol? Och varför tämjde människan djungelhönan? Var det för köttets eller äggens skull – eller handlade det snarare om spel och dobbel?

Samarrangemang: Bohusläns Museum

 

Detaljer

  • Kategori(er): Bohuslän, Götaland
  • Börjar: 19 sep vid 13:00
  • Slutar: 19 sep vid 16:00
  • Pris:

Arrangörer

Plats

  • Plats: Bohusläns museum
  • Adress: Museigatan 1
  • Stad: Uddevalla, 45150 Sverige