Eurobirdwatch 2020

EuroBirdwatch20 – 27:e gången evenemanget genomförs

Helgen 3-4 oktober genomförs EuroBirdwatch. Fantastiska 73 miljoner fågelindivider har rapports under dessa år och på olika sätt har 1,1 miljoner människor deltagit! Otroliga siffror och allt för att rikta uppmärksamheten på fåglarnas flyttning och deras behov av bestående rastplatser och övervintringsområden.

 

Vårt svenska Artportalen (fd. Svalan), har genom åren hjälpt oss i BirdLife Sverige att snabbt och effektivt kunna återrapportera till det land som sammanställer. BirdLife International i Europa och Centralasien står för evenemanget. 

 

DU! Passa att dra ditt strå till stacken antingen genom att delta i någon aktivitet som arrangeras av regionalföreningar och lokalklubbar eller bara genom att ge dig ut och skåda på egen hand med eller utan skådarkompisar. Rapportera sedan så mycket du kan till Artportalen men gör det senast 17:00 på söndagskvällen 4 oktober . Då hinner vi centralt i Sverige sammanställa och rapportera i god tid till vår BirdLife-partner.

 

Vi hoppas att få ett resultat tillbaka så snart som möjligt att skicka ut, men är pga corona- något osäkra på tidsplaneringen i evenemanget. Vi kommer i alla fall att plocka ut resultatet från Artportalen och meddela detta.

 

Från de föreningar och klubbar som arrangerar särskilda fågelaktiviteter under lördagen och söndagen önskar vi om möjligt få in uppgifter om antalet deltagare, om aktiviteten, särskilda händelser och trevliga fågelmöten. Finns det bilder som vi kan publicera på sociala medier så tar vi tacksamt emot dem också. 

 

Skicka uppgifterna till Anders Lundquist på e-post aankab@icloud.com

EuroBirdwatch20
Anders Lundquist & Stina Rigbäck