Naturen är fortfarande öppen!

Fågelskådning är en aktivitet som kan genomföras både i grupp och ensamt. Många av våra regionalföreningar bjuder fortfarande på mindre gruppevenemang där så är lämpligt. Vi ber er ha förståelse för att vissa kan komma avbokas p.g.a. Covid-19. Med nedanstående riktlinjer hoppas vi att du fortsätter njuta av naturen, fåglarna och vårens ankomst.

 

Information om Covid-19 och fågelskådning/aktiviteter.

  • Vi ber alla som vistas i naturen, med eller utan kikare att visa hänsyn och ta ett personligt ansvar.
  • Om du är det minsta tveksam, uppvisar milda symtom, tillhör en riskgrupp eller på annat sätt bör vara extra försiktig: avstå helt från att vistas tillsammans med andra fågelskådare. Den som är sjuk håller sig givetvis hemma.
  • Tvätta händerna och om det erbjuds handsprit, använd det.
  • Håll avstånd till andra även när du är utomhus, ca 2 meter, ungefär som vingspannet på en havsörn!
  • Dela inte kikare med andra.
  • Nys eller hosta i armvecket.

Skåda i Sverige!

Så här års, när sommaren och fågelsången hörs överallt, är det många som vill besöka Sveriges alla fina fågellokaler. Från och med den 13 juni så är det äntligen fritt fram att resa inom Sverige. Så länge du är frisk så ta dig ut i naturen, den är ju i allra högsta grad öppen. Mot bakgrund av den pågående Covid-19-epidemin vill vi på BirdLife Sverige dock påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendationer att ta ett personligt ansvar under alla resor, och att inte riskera att belasta sjukvården i andra delar av landet.

Följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ta hand om dig och ta hänsyn till andra.