BirdLife Sverige ny medlem i Svenskt Friluftsliv

Måndag 23 april höll Svenskt Friluftsliv sin årsstämma med Karolina Skog som stämmoordförande och BirdLife Sverige valdes in som ny medlem. Svenskt Friluftsliv har efter stämman 26 medlemsorganisationer.

– Sveriges Ornitologiska Förening är välkänd och de har en mycket aktiv grupp av fågelskådare som är ute i skog och mark – yngre såväl som äldre. Det är verkligen roligt att vi har möjlighet att välkomna dem till oss, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv.

Anette Strand, föreningschef på BirdLife Sverige säger; Jag är mycket glad, det här betyder mycket för föreningen. Fågelskådning är per definition en friluftsaktivitet och vi ser fram emot möjligheter att få ut kunskapen om naturlivet och fåglarna till en bredare publik. I föreningen finns plats för både specialiserade fågelskådare och naturintresserade i allmänhet, gammal som ung. Vi vill att fler skall ge sig ut på äventyr i naturen, med eller utan kikare! Under 2018 har vi en ökad satsning på barnverksamhet där intresset är stort.

Den 5-6 maj är det dags för Fågelskådningens dag med Fågeltornskampen, ett perfekt första tillfälle för den som är nyfiken på fåglar!

 

Anette Strand, föreningschef. Foto: Stina Rigbäck

Gilla gärna