Pressinformation

Nyhetsrum

BirdLife Sverige har ett nyhetsrum där vi publicerar våra pressmeddelanden och nyheter av vikt för media.

Besök BirdLife Sveriges nyhetsrum

 

RSS Publicerade pressmeddelande
  • En av världens största ugglor ser ut att minska i Sverige 24 februari, 2020
    Halvtid för berguvsinventeringen. En av världens största ugglor ser ut att minska i Sverige. Nu hoppas vi på fortsatt hjälp med inrapportering av ropande uvar under hela 2020. Resultaten från första årets inventering indikerar att berguven minskar kraftigt i landet. Det är dock inget slutresultat så vi avvaktar med bestämda uttalanden om artens status i […]
  • BirdLife Sverige ny förmånstagare i Svenska Postkodlotteriet 19 februari, 2020
    På tisdagen samlades de 56 organisationer som är förmånstagare till överskottet av Postkodlotteriet vid en middag i stadshuset. Fredspristagarna från förra året, doktor Denis Mukwege och Nadia Murad, som båda arbetar mot sexualiserat våld som vapen i krig och konflikter, var både huvud- och inspirationstalare. BirdLife Sverige presenterades under kvällen som ny förmånstagare till Postkodlotteriet.
  • Talgoxen ohotad etta och grönsiskan är årets ”bubblare” i Vinterfåglar Inpå Knuten 2 februari, 2020
    Efter den vanliga topptrion hittar vi det vi kan kalla för årets ”bubblare”. Det är den lilla grönsiskan som i år förekommer i betydligt större antal än normalt. Den brukar återfinnas långt ner på listan men är så här långt klar fyra. Anledningen till det högre antalet kan vara att deras normala vinterföda, alfrö, har […]

Logga

Klicka här för att ladda ned presskit (kommer inom kort)

 

Niklas Aronsson

Niklas Aronsson

Redaktör Vår Fågelvärld

Niklas Aronsson är expert på fåglar och svarar på frågor från pressen gällande fåglar och fågelskydd. Niklas är en ofta anlitad expert när det gäller fågelfrågor som behöver kommenteras i radio/tv. 

 

niklas.aronsson@birdlife.se

+46 739 156 099

Stina Rigbäck

Stina Rigbäck

Kommunikationsansvarig

Stina Rigbäck svarar på frågor gällande föreningen, organisatoriska ärenden, pågående event, sociala medier och pressmeddelanden om ingen annan kontakt står med som ansvarig.

 

stina.rigback@birdlife.se

+46 485 160 903

+46 708 554 757