Pressinformation

Nyhetsrum

BirdLife Sverige har ett nyhetsrum där vi publicerar våra pressmeddelanden och nyheter av vikt för media.

Besök BirdLife Sveriges nyhetsrum

 

RSS Publicerade pressmeddelande
  • Snart dags för Sveriges största fågelräkning 20 januari, 2020
    ”Vinterfåglar Inpå Knuten” 31 januari – 3 februari 2020 Om snart två veckor drar den stora fågelräkningen ”Vinterfåglar Inpå Knuten” igång. Den genomförs i år för 15:e gången och handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar. De senaste åren har ca 20 000 svenska hushåll deltagit i räkningen och […]
  • BirdLife Sverige satsar på mer friluftsliv för fågelintresserade 20 januari, 2020
    Nu är fördelningen av statsbidrag till landets friluftslivsorganisationer för år 2020 klar. BirdLife Sverige får 454 000 kronor i form av organisations- och projektbidrag. Bidraget ska i första hand användas till att fortsätta driva Naturpedagogiska dagarna och att främja intresset för fåglar och natur genom att få med oss fler människor ut i naturen.
  • Oroande utveckling för fåglarna i Sveriges skogar 8 januari, 2020
    Det finns anledning till oro när det gäller den svenska skogens fåglar. Den positiva utveckling som följde på skogspolitikens omläggning för drygt 20 år sedan ser nu ut att ha stannat av. Det framgår av ”Sveriges fåglar 2019”, en årlig statusuppdatering av läget för alla de arter som häckar i Sverige och som publiceras av […]

Logga

Klicka här för att ladda ned presskit (kommer inom kort)

 

Niklas Aronsson

Niklas Aronsson

Redaktör Vår Fågelvärld

Niklas Aronsson är expert på fåglar och svarar på frågor från pressen gällande fåglar och fågelskydd. Niklas är en ofta anlitad expert när det gäller fågelfrågor som behöver kommenteras i radio/tv. 

 

niklas.aronsson@birdlife.se

+46 739 156 099

Stina Rigbäck

Stina Rigbäck

Kommunikationsansvarig

Stina Rigbäck svarar på frågor gällande föreningen, organisatoriska ärenden, pågående event, sociala medier och pressmeddelanden om ingen annan kontakt står med som ansvarig.

 

stina.rigback@birdlife.se

+46 485 160 903

+46 708 554 757