En samlad svensk fågellokalsguide på gång

Regionalföreningarna i Dalarna och Uppland har lagt upp fågellokaler som de rekommenderar i ”Svenska fågellokaler”. Svenska fågellokaler finns på webben i en ”betaversion” för dig som vill veta var, när och hur du ska få bästa utbyte av ett fågellokalsbesök. Först ut är som sagt regionalföreningarna i Uppland och Dalarna. Inom kort kommer också regionalföreningarna på Öland och i Bohuslän också att presentera sina fågellokaler i Svenska fågellokaler. Successivt kommer sedan övriga regionalföreningar att beskriva ”sina” fågellokaler tills vi har en heltäckande Svenska fågellokaler.

Svenska fågellokaler är ett verktyg som utvecklas i samarbete med BirdLife Sveriges regionalföreningar och iGoTerra. Till att börja med struktureras informationen om fågellokalerna i en databas som presenteras via internet på webben. Framåt kan och kommer samma information användas för en nationell fågellokalsapp och för att, om man så önskar, trycka regionala fågellokalsguider i bokform. Respektive regionalförening äger och administrerar innehållet i Svenska fågellokaler.

Eftersom arbetet fortfarande är på betanivå välkomnar vi synpunkter på förbättringar och idéer som kan förbättra. Här finner du den nya fågellokalsguiden.

Anders Lundquist, BirdLife Sverige

Gilla gärna