Resorna 2018 och 2019

Vi har kommit igång med prissättningen av resorna 2019. Det nya bokningssystem är också på plats och vi räknar med att det ska bli ännu enklare för dig som resenärer att boka resa nu.
Nyheter från AviFauna
 
2018-03-22
Jim Sundberg guidar på Gotland

AviFaunas Jim Sundberg guidar gamla kompisar på Gotland.

Läs och lyssna här 

2018-02-10
AviFauna i Senegal

AviFaunas senaste resa till Senegal i januari finns nu på vår youtubekanal. 

Du hittar filmen här 

2017-11-13
Wild Nature fotoresor

Wild Nature fotoresor, som drivs av några av Sveriges absolut skickligaste naturfotografer, inleder ett samarbete med AviFauna. Från 2019 hittar man AviFaunas fotoresor i programmet för Wild Nature fotoresor.

Läs mera om Wild Nature fotoresor här

2017-09-28
EUs regionala utvecklingsfond stöttar AviFauna

Vid sidan av vår svenska reseverksamhet håller AviFauna på att starta upp en verksamhet i Sverige där vi tar emot utländska turister som är intresserade av vår natur. En del av den verksamheten får vi stöd till av EU:s regionala utvecklingsfond. De första grupperna av engelska och tyska naturintresserade kommer besöka oss under 2018. På www.avifauna.co.uk  har vi vår engelskspråkiga hemsida, som är under utveckling.

2017-09-28
Nya kontorstider på AviFaunas kansli

Vi har justerat våra öppettider för vårt kontor på Stenhusa Gård, Öland. Välkommen att ringa oss på vardagar 09:00–15:00, lunchstängt 12:00–13:00. Telefon: 0485-444 40. E-post: admin@avifauna.se

2017-05-09
Flygbiljetter

AviFauna säljer resorna utan flyg. Anledningen till det är att vi inte kan sälja lika billiga biljetter som du själv kan hitta på nätet. Däremot kan vi, och hjälper gärna till med på uppdrag av våra resenärer, ordna flygbiljett till resan.

I blickfånget
 
2018-06-13
Ammarnäs 2018

Under perioden 6–13 juni reser Göran Pettersson med en AviFaunagrupp till Ammarnäs i Lappland. Vi hoppas på bra snöläge med mycket fågel i området. Det är korta avstånd upp till fjällhedarna, och de stora skogarna och myrarna lockar också.
Senaste nytt: 13 juni. En mycket fin Norrlandsvecka avslutas.

2018-06-11
Mongoliet 2018

Under perioden 27 maj – 12 juni reser HG Karlsson med en AviFaunagrupp till Mongoliet. Att resa i Mongoliet innebär besök i många olika miljöer, från det karga Gobiöknen till tajgans täta barrskogar. Däremellan stora grässtäpper och våtmarker. Alltsammans med ett myllrande fågelliv!
Senaste nytt: 11 juni. Dags att plocka fram finskorna.

2018-04-02
Nya reserapporter 2018

Reserapporter från våra första resor 2018 finns nu publicerade.

Här finns de senaste reserapporterna 

Platser kvar just nu!
 
2018-06-15
Patagonien & Eldslandet, Argentina 2018

Följ med till södra Argentinas spektakulära natur – Pampas, Patagonien, Anderna och Eldslandet! Under bekväma förhållanden reser vi i de vilda orörda delarna av Argentina. Vi reser till platser med spännande fåglar, flockar med Guanacos och med stor chans att se valar, samtidigt som vi äter gott och njuter av tillvaron. Pingviner och kondorer på samma resa, det vill man bara inte missa!

2018-05-04
Kanarieöarna 2018

Kanarieöarna i november är ett perfekt resmål för att komma bort från höstrusket här hemma. Richard Ottvall leder en ny grupp AviFaunaresenärer till denna intressanta ö-grupp i Atlanten. Utöver Teneriffa och Fuerteventura besöker vi även La Palma (för första gången). La Palma har fina intakta lagerskogar och kanarie- och lagerduvorna är enklare att hitta här. Det blir förstås en hel del spännande fåglar under resan, men även fjärilar och ödlor, chans på lite marina däggdjur och så drakblodsträdet så klart! Passa på och följ med!

2018-05-04
Södra Spanien med Guldkant m2018

Södra Spanien med Guldkant torde locka den mest kräsne resenären. Det blir Paradorhotell, Alhambra, tusentals med flyttande rovfåglar, valar och delfiner och så en av södra Spaniens skickligaste ornitologer som guidar ihop med AviFaunas HG Karlsson. Allt tillsammans låter som en toppenresa. Det bästa av allt, jo, det finns några platser kvar på resan i september i år!

2018-04-07
Transsylvanien i sommar

Sommarens Natur & Kulturresa till Transsylvanien i Rumänien är inte vilken resa som helst. Vad sägs om murkrypare och edelweiss i samma ravin, att få se en av Europas mest sällsynta fjärilar – donauhöfjäril, att ha närkontakt med brunbjörn eller att spana in Greve Draculas slott! Allt detta inramat av södra Karpaterna i en av Europas finaste kulturbygder. Oj, vi höll på att glömma en viktig detalj, den suveränt goda maten!

 

Passa på att följa med Pav Johnsson på denna mångfacetterade resa.

Läs mera om resan här 

2018-04-06
Snöleopard i Ladakh 2018

Upplev Himalaya i höstfärger och spana efter snöleopard! Ja, det är faktiskt möjligt på AviFaunas resa med Richard Ottvall till Ladakh i nordvästra Indien i september 2018. Här väntar fantastiska naturscenerier och en hel del däggdjur och fåglar, arter som vi vanligtvis inte ser på våra resor till Indien. Chansen att hitta snöleopard är goda, vi gjorde tre observationer på rekresan. Gillar du att vara ute i friska luften? Då är det här en resa för dig.

 
 

© AviFauna / BirdLife Sverige 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin