Preliminära programmet 2019

Som en riktigt trevlig överraskning innan jul släpper vi det preliminära programmet för 2019 redan nu. Vi kan erbjuda det största antalet resor sedan starten 1985 och dessutom med över 10 nya resmål. Vi blandar resor från Hornborgasjön, Öland och Abisko med resor till långväga platser som Peru, Zambia och Antarktis. Bland de nya resmålen finns t ex Vitryssland, Nepal och botanikresor till Gotland och Sicilien. Som vanligt reser vi i små grupper. Resetexterna är ännu inte publicerade på hemsidan, men det går bra att intresseanmäla sig redan nu.

Här är resorna för 2018 och 2019 

Hitta din resa
 
Nyheter från AviFauna
 
2017-12-20
Vinn en resa till Island

Är du med och räknar Vinterfåglar Inpå Knuten? Då har du chans att vinna en AviFaunaresa till Island sommaren 2018 med Gigi Sahlstrand som ledsagare.

2017-11-13
Wild Nature fotoresor

Wild Nature fotoresor, som drivs av några av Sveriges absolut skickligaste naturfotografer, inleder ett samarbete med AviFauna. Från 2019 hittar man AviFaunas fotoresor i programmet för Wild Nature fotoresor.

Läs mera om Wild Nature fotoresor här

2017-09-28
EUs regionala utvecklingsfond stöttar AviFauna

Vid sidan av vår svenska reseverksamhet håller AviFauna på att starta upp en verksamhet i Sverige där vi tar emot utländska turister som är intresserade av vår natur. En del av den verksamheten får vi stöd till av EU:s regionala utvecklingsfond. De första grupperna av engelska och tyska naturintresserade kommer besöka oss under 2018. På www.avifauna.co.uk  har vi vår engelskspråkiga hemsida, som är under utveckling.

2017-09-28
Nya kontorstider på AviFaunas kansli

Vi har justerat våra öppettider för vårt kontor på Stenhusa Gård, Öland. Välkommen att ringa oss på vardagar 09:00–15:00, lunchstängt 12:00–13:00. Telefon: 0485-444 40. E-post: admin@avifauna.se

2017-08-11
Rapport om Hinde's Babbler

För två år sedan sponsrade AviFaunas fågelskyddsfond ett kenyanskt projekt som syftade till att sprida kunskap om den för landet endemiska Hinde's Babbler och dess behov för att fortleva. Nu kan vi lämna en liten uppdatering om hur det har gått.

2017-08-11
AviFauna stöder våtmarksinventering på Madagaskar

AviFaunas fågelskyddsfond kommer att sponsra en tvåveckors-expedition till Ambonara Wetlands på västra Madagaskar i oktober–november 2017.

2017-05-09
Flygbiljetter

AviFauna säljer resorna utan flyg. Anledningen till det är att vi inte kan sälja lika billiga biljetter som du själv kan hitta på nätet. Däremot kan vi, och hjälper gärna till med på uppdrag av våra resenärer, ordna flygbiljett till resan.

2017-05-08
Börja skåda fågel på nytt

AviFaunas reseledare är inte bara ute och reser. Några av dem hinner också skriva böcker. Nu har Gigi Sahlstrand, tillsammans med författarkollegan Eva Stenvång Lindqvist, gett ut en ny version av Börja skåda fågel. Det har hänt mycket inom skådningen sedan första upplagan kom ut för sju år sedan.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-05-08
Ny bok från Magnus Ullman

Magnus Ullman fortsätter att förse oss med förnämliga fågellokalsguider. Turen har nu kommit till Svealands bästa fågellokaler.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-03-23
350 000 £ till fågelskydd

Från förra årets "Birdfair" donerades imponerande 350 000 £ till BirdLife International för arbete med hotade fågelområden (IBA) i Afrika, bl.a. på Madagaskar där de flesta skogarna nu är nerhuggna (se bild ovan). Vad har det med AviFauna att göra? Jo, en del av dessa pengar kom från vår fågelskyddsfond, som i sin tur byggs upp av att varje AviFauna-resenär bidrar med en "avgift" om 150 kr/vecka. Tack ska ni ha! Läs nyheten på BirdLife Internationals webbsida.

I blickfånget
 
2018-01-18
Iran, januari 2018

Under perioden 18–27 januari reser Magnus Ullman med en AviFaunagrupp till Hormozgan i södra Iran. Resan går till de enorma ökenområdena i söda delarna av landet. Här är också rikt på övervintrande vadare och många andra exklusiva Mellanösternarter. Det här blir AviFaunas fjärde resa till Iran.
Senaste nytt: 18 januari. Kolymasnäppa redan första eftermiddagen!

2018-01-17
Senegal 2018

Under perioden 17–29 januari reser Richard Ottvall med en AviFaunagrupp till Senegal i Västafrika. Vi kommer att skåda i den Senegambiska regionen och träffa på många arter unika för Västafrika. Senegal med sina franska influenser bjuder också på spännande mat.

Senaste nytt: 17 januari. Ankomst i Dakar och kappgam.

Följ resan här 

2018-01-16
Namibia januari 2018

Under perioden 3–16 januari reser Göran Pettersson med en AviFaunagrupp till Namibia. I liten grupp besöker vi flera intressanta områden i norra och västra Namibia. Det blir ökenskådning, skådning längs den extremt näringsrika Benguelströmmen, och så besöker vi Etosha nationalpark förstås!
Senaste nytt: 16 januari. Resan avslutas på Windhoek flygplats.

2018-01-04
Nya reserapporter 2017

Nu är så gott som samtliga reserapporter från 2017 publicerade. Det var ett år med resor till många hörn av världen.

Här finns de senaste reserapporterna 

Platser kvar just nu!
 
2018-01-01
Belize & Guatemala, mars 2018

Häftiga fåglar och Mayakultur. Detta är innehållet på premiärresan till Belize och Guatemala i mars nästa år. Samtidigt som vi skådar efter läckra fåglar som Crested Guan, Ocellated Turkey och Orange-breasted Falcon är vi omgivna av välbevarade ruiner från Mayakulturen. Som vanligt reser vi i liten grupp.

2017-12-29
Washington 2018

Under Magnus Hellströms ledning reser vi till Washington på USAs västkust i skiftet april/maj. Vi prickar in toppen av rastande vader på väg mot sina nordliga häckplatser, skådar i de vackra tempererade skogarna som finns här och letar valar och havsfåglar under några båtturer. Det här är resan med en rejäl dos naturupplevlse i bagaget.

2017-11-03
Snöleopard i Ladakh 2018

Upplev Himalaya i höstfärger och spana efter snöleopard! Ja, det är faktiskt möjligt på AviFaunas resa med Richard Ottvall till Ladakh i nordvästra Indien i september 2018. Här väntar fantastiska naturscenerier och en hel del däggdjur och fåglar, arter som vi vanligtvis inte ser på våra resor till Indien. Chansen att hitta snöleopard är goda, vi gjorde tre observationer på rekresan. Gillar du att vara ute i friska luften? Då är det här en resa för dig.

2017-10-29
Malaysias regnskogar 2018

AviFaunas resa till Malaysia i vår är en av de finaste regnskogsresorna, säger Göran Pettersson som leder resan (och gör sin åttonde resa dit efter närmare ett års skådande i Sydostasien). Vi besöker bl a Taman Negara under fem dagar, en av världens äldsta regnskogar. Här finns alla de spännande fågelfamiljer som finns i Sydostasiens regnskogar, t ex trogoner, näshornsfåglar, grodmunnar, kungsfiskare, brednäbbar, juveltrastar, häftiga hönsfåglar m m. Inte nog med det, vi bor bra och äter gott också.

Läs mera om resan här

2017-10-03
Fotoresa till Varanger 2018

Det är dags för en ny fotoresa till Varanger i nordligaste Norge. Det är några år sedan vi arrangerade vår första resa dit. Med mycket lyckat resultat därtill. Vi reser med liten grupp till Båtsfjord och Pasvikdalen 8–12 mars, lagom när ljuset tar över och praktejdrarnas och alförrädarnas hannar har anlagt sin läckra häckningsdräkter. Mikael Arinder leder resan.

2017-08-27
Rödhalsade gäss i Bulgarien 2018

Följ med AviFaunas Carl-Axel Bauer på en unik resa till Bulgarien i februari 2018. Det blir en resa med fokus på övervintrande rödhalsade gäss i tiotusental och bläsgäss i hundratusental! Dessutom letar vi upp kul hackspettar och balkanmes bland flera andra arter typiska för sydöstra Europa. Det här är onekligen en annorlunda skådarresa med ovanliga fågelmöten.

 

© AviFauna / Sveriges Ornitologiska Förening 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin