Biodiversitetsdagen hela veckan lång

Bakom Biodiversitetsdagen gömmer sig en hel värld av fantastiska upptäckter. Med början i år bjuder SOF-BirdLife tillsammans med Läromedia och iGoTerra in alla landets skolelever att upptäcka naturen. FN:s biodiversitetsdag infaller i år söndagen 22 maj. Därför gör vi hela veckan 16–22 maj till en enda lång satsning på biodiversitet. Då har landets alla förskole- och skolklasser möjlighet att delta.

Vi hoppas att så många skolor som möjligt ska ta chansen att låta elever och lärare komma ut i naturen för att upptäcka liv av alla möjliga slag: från små hoppkräftor och nagelörter till stora älgar och ekar. Liv finns överallt och med hjälp av web-sidan biodiversitetsdagen.se ska landets skolor få hjälp att identifiera arter eller bygga upp ett galleri över klassens fynd. Klasserna kan också vetenskapligt tävla om att se flest arter. Alla kan medverka – från förskoleklasser till gymnasiets avgångsklasser.

Utan förkunskaper kan elever och lärare upptäcka och utforska den biologiska mångfalden tillsammans. Stöter man på svåra arter, finns en identifieringsguide och ett bildbibliotek på ett knapptrycks avstånd.

– Vi i SOF BirdLife har verkligen tänt på detta projekt eftersom vi vill öka naturintresset hos barn och unga och därmed också medvetenheten om vikten av att bevara biologisk mångfald, säger Anette Strand som är projektledare.

(AW)

Not:

Läs mera på projektets egen web-sida biodiversitetsdagen.se

Gilla gärna