Fågeläventyret imponerar!

Igår torsdag bjöd SVT till pressträff och premiärvisning av första avsnittet av vårens storsatsning Det Stora Fågeläventyret. Konceptet har redan presenterats här på sidan, men i korthet handlar det om en rad kändisar, som i par med varsin erfaren ”superskådare”, ställs inför olika utmaningar på olika platser runt om i landet. Precis som i andra produktioner inom genren kommer de minst framgångsrika deltagarna att tvingas lämna tävlingen. De tre sist kvarvarande paren gör sedan upp om slutsegern i Peru.

Det var påtagligt glada och upprymda deltagare som samlades på Sveriges Radio i Stockholm under pressträffen. Premiärvisningen skedde under höga skrattsalvor till följd av bland annat leriga skor, stötar från elstängsel och högljudda snarkningar från tältlägret. Tävlingsmomenten var trevligt varierade och i ett av dessa skulle en rad uppstoppade fåglar namnges. De fåglar man inte kände igen fick deltagarna beskriva med ord och skisser för sin superskådare som därefter fick hjälpa efter bästa förmåga. Musikproducenten Anders Bagge imponerade stort när han enkelt artbestämde en råka utan darr på manschetten. Även författaren Martina Haag visade prov på tävlingsanda när hon i ett annat moment vadade långt ut i sjön för att fånga kanadagäss på bild!

Efterföljande kommentarer från tävlingsdeltagarna:

– ”Fantastiskt lärorikt och kul! Som Pokemon Go fast på riktigt!” (Sångaren och Youtubeprofilen Daniel Norberg).

– ”Skaffa en kikare, det är en härlig känsla! I fågelskådningen är vi alla lika, sopgubbe som överläkare.” (F.d. proffsboxaren Arman Krajnc).

– ”Folk som har fördomar om fågelskådare kommer nog att få dessa krossade”. (Sångerskan Vanessa Falk).

Deltagare:

Anders Bagge och fågelskådaren Maria Olsson
Martina Haag och fågelskådaren Måns Karlsson
Armand Krajnc och fågelskådaren Frida Johnsson
Henrik Kruusval och fågelskådaren Elsy-Britt Schildt
Bathina Philipson och fågelskådaren Pav Johnsson
Vanessa Falk och fågelskådaren Niklas Aronsson
Daniel Norberg och fågelskådaren Donat Hullmann

Första avsnittet ses på SVT 21 februari kl. 20:00.

Och för dig som vill uppleva ett eget fågeläventyr vill vi tipsa om en rad olika evenemang och exkursioner som erbjuds över hela landet under vintern och våren! Ta en titt här för att hitta ett äventyr nära dig!

 

Foto: Markus Tallroth/BirdLife Sverige

Gilla gärna