Ny bok om Getteröns rika fågelliv

Igår (1 juni) presenterades det senaste tillskottet i SOF-BirdLifes bokutgivning. Det är boken Fåglarnas Getterön på 184 sidor i formatet 225×225 mm. Vid en liten tillställning på naturum Getteröm (var annars?) berättade författarna om boken och framför allt om det som gör Getterön till en förstklassig fågellokal.

För första gången får vi i bokform följa fågellivet och historien om Getteröns naturreservat från år 1400 fram till idag. Med ett så förstklassigt fågelområde nära stadens centrum är Varberg närmast unikt – inte bara i Sverige utan också i resten av världen.

Författarna har under lång tid följt fågelfaunans utveckling på nära håll. Lars-Åke Flodin har svarat för allt om vegetation, näringstillgång, restaurering och häckfåglar, medan Reino Andersson sammanställt det som rör flyttande och rastande fåglar. Gunnar Pettersson har beskrivit historiken och svarat för merparten av bokens rika bildmaterial.

Fåglarnas Getterön kan köpas via Naturbokhandeln samt naturligtvis på plats hos bokhandlare i Varberg och på naturum Getterön.

(AW)

Gilla gärna