31 mars, 2020

Transpan med barnen!

Naturpedagogik för barn och deras familjer vid Trandansen den 28-29 mars 2020.

 

Nu i dessa tider när vi inte ska umgås så nära varandra och det är bra att vara utomhus anordnade BirdLife Sverige naturpedagogiska aktiviteter för barn och deras familjer som var på besök vid Trandansen. Transpan, fågelkryssning och fågelläteslyssning stod på programmet tillsammans med en tipspromenad som besöktes av cirka 30 personer per dag i en jämn ström.

 

Det var soligt och vackert väder om än lite kyligt i vinden och 11-13500 tranor fanns att beskåda tillsammans med många andra fåglar.

 

Barnen var väldigt intresserade och deltog i flera aktiviteter. Några stannade och var med på allt. Föräldrar och mor- och farföräldrars kommentarer kunde vara sådana som ”Oh, vad bra att det finns saker för barnen att göra. Nu kunde vi stanna längre utan att de började fråga om det snart var dags att åka hem. ” eller ” Tipspromenaden var lite klurig, men vi lärde oss så mycket!”.

 

Tre av de barn som var med under en hel dag hette Alexander, Bonnie och Alfred. De vann alla första pris i tipspromenaden vid olika dragningar. Hos de här barnen fanns redan ett stort naturintresse och stora kunskaper.

 

Alfred var dessutom redan ”kryssare”. Han fyllde i sin lista som han fått av gammelmormor som berättat att hans gammelmorfar var fågelskådare. Alfreds nya kryss vid Trandansen var stjärtand och bläsand.

Transpan
Alfred 8 år
Alexander och hans mamma räknar på utslagsfrågan
Gilla gärna