BirdLife Sverige visar evenemang från hela Sveriges föreningar och klubbar.
Vänligen dubbelkolla alltid hos arrangören för eventuella uppdateringar/avbokningar.
Länksamling till våra regionala och lokala föreningar

 

Laddar Evenemang

Varför är striden om den svenska skogens naturvärden så hård? – Jan Linder – Skånes Ornitologiska Förening

27 november, 2023 kl. 19:00 - 27 november, 2023 kl. 20:30

Jan är engagerad i skogsfrågor, både inom SkOFs skogskommitté och som en av BirdLife Sveriges representanter i arbetet med FSC-certifieringen.

Inledningsvis ger han oss en kort sammanfattning av den svenska skogshistorien som lett oss fram till dagens situation. Därifrån tar vi steget till att försöka förstå varför bilden av skogsbrukets hållbarhet är så olika hos aktörerna. Vad är sanning och vad är alternativa sanningar bakom all statistik som presenteras som fakta i debatten. Vidare kastar vi oss över vad den gemensamt beslutade skogspolitiken står för, varför den inte fungerar och varför det certifierade skogsbruket inte får det att fungera hela vägen. Vi avslutar med att se hur miljörörelsen engagerar sig, inte minst vad BirdLife Sverige gör och så kan vi fundera på hur SkOF och vi själva kan engagera oss ännu mer.

Föredraget börjar kl 19:00 i Blå Hallen på Ekologihuset i Lund. Endast insläpp genom huvudingången mot Sölvegatan senast kl 19.15.

För att möjliggöra för dem som inte kan komma till Ekologihuset kommer vi även att sända föredragen digitalt via Zoom med denna länk https://lu-se.zoom.us/j/68003855114. Genom att klicka på länken kan man koppla upp sig till föredraget via sin dator, läsplatta eller mobil, se föredraget och höra föredragshållaren. Läs mer nedan. OBS! Länken till själva föredraget skall användas först strax före föredraget.

Detaljer

  • Kategori(er): Götaland, Skåne
  • Börjar: 27 november, 2023 vid 19:00
  • Slutar: 27 november, 2023 vid 20:30
  • Pris:

Plats

  • Plats: Ekologihuset, Solvegatan, Lund
  • Adress: P675+JC Lund
  • Stad: ,