BirdLife Sverige visar evenemang från hela Sveriges föreningar och klubbar.
Vänligen dubbelkolla alltid hos arrangören för eventuella uppdateringar/avbokningar.
Länksamling till våra regionala och lokala föreningar

 

Laddar Evenemang

Om flyttfåglars extrema prestationer – Nordöstra Skånes Fågelklubb

29 november, 2023 kl. 19:00 - 29 november, 2023 kl. 21:00

Sissel Sjöberg, forskare vid Lunds universitet, kommer till Studiefrämjandet, V. Storgatan 511 H i Kristianstad, med start kl. 19.00 och berättar för oss om en del flyttfåglars extrema prestationer och om hur ny teknik har avslöjat oväntade beteenden.
Vi vet att flyttfåglar genomför extrema resor och att vissa arter varje år under flytten tvingas till flygningar, som sträcker sig 1000-tals kilometer och varar i flera dagar, utan att fåglarna har en möjlighet att landa,” konstaterar hon. “Under de senaste åren har forskare med hjälp av olika sändare och dataloggrar kunnat lära oss vart och när fåglar flyttar.”
Nu kan vi med hjälp av ny teknik också studera hur fåglar flyttar – hur högt de flyger, exakt när de flyger och när de stannar och vilar.” säger hon vidare och fortsätter: ”Med hjälp av den här tekniken har vi under de sista åren lärt oss att fåglar flyger längre sträckor åt gången och regelbundet flyger betydligt högre än vad vi tidigare trott var möjligt – till och med en tätting på runt 25 gram kan flyga flera dygn i sträck och på höjder över 6000 m.
Sissel Sjöberg kommer att prata om hur fåglar genomför sin flytt, varför man tror att fåglar beter sig som de gör och hur de gör för att göra sina extrema prestationer möjliga.
Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Detaljer

  • Kategori(er): Götaland, Skåne
  • Börjar: 29 november, 2023 vid 19:00
  • Slutar: 29 november, 2023 vid 21:00
  • Pris:

Plats

  • Plats: Studiefrämjandet Kristianstad
  • Adress: Västra Storgatan 51 H
  • Stad: Kristianstad, 29123