Årets Silvertärna och Årets Fågelskådare

Under sista dagen av Falsterbo Birdshow delades utmärkelserna Årets Silvertärna och Årets Fågelskådare ut. I båda fallen utgörs priserna av ett kikarpaket från Kowa, innehållande både handkikare och tubkikare, och i båda fallen gick priserna till mycket aktiva tjejer.

Årets Silvertärna

Årets Silvertärna är en kvinna som arbetat hårt och ihärdigt under många år med en av våra största utmaningar – nämligen att sprida intresset för, och öka kunskapen om, fåglar och natur i den yngre generationen.

Hon är en mycket kreativ person med en fantastisk pedagogisk talang som redan inspirerat många förskolor och skolor, bland annat genom den bok hon författat tillsammans med två kollegor: ”Naturförskola – lärande för hållbar utveckling”.

I många föreningar diskuteras hur vi ska jobba för att nå fler barn och unga – här har vi en kvinna som nu på två dagar nått ut till 1100 barn och gett dem en ovärderlig grund för ett framtida naturintresse.

Det är en ära och stor glädje att här – på brottsplatsen – få uppmärksamma en av de verkliga eldsjälarna bakom mässan.

Årets Silvertärna 2016 är Anette Barr

Årets fågelskådare

Årets fågelskådare är en entusiastisk person som utan knot studsar upp i gryningen om det vankas fågel. Utöver att skåda fågel, är hen gärna ringmärkningsassistent och en lovande fotograf.

Med sitt stora leende och varma personlighet fastnar hen i minnet på de hen träffar i fält, mötesrum och på fågelstationer.

Hen är dessutom beredd att lägga en ansenlig del av sin fritid på att väcka samma glöd hos de ännu oinvigda genom sitt ideella arbete för såväl sin lokala ornitologiska förening som för BirdLife Sverige och Fältbiologerna i Skåne.

Så håll ögonen på denna skickliga fotograf och unga kryssare, en talang för framtiden, som på olika sätt sprider budskapet att fågelskådning är för alla.

Årets Fågelskådare 2016 är Sara Skidell från Båstad.

Läs mer om BirdLife Sveriges utmärkelser här:

https://birdlife.se/sveriges-ornitologiska-forening/om-oss/sof-birdlifes-utmarkelser/

 

Årets fågelskådare, Sara Skidell, och Kowas representant i Sverige, Hans Bergquist.

Gilla gärna