Många fina böcker om fåglar

Det var fortsatt bra tryck runt SOF BirdLifes monter på bokmässan under fredagen. Våra populära fågelpins fortsatte att dra folk, vilket i sin tur ledde till många kul samtal om fåglar. På trädgårdsscenen intill berättade Eva Stenvång Lindqvist om Fågelåret i trädgården och Anders Wirdheim om Tio år med Sveriges största fågelräkning, Vinterfåglar Inpå Knuten.

Vi fick också besök i montern. Brutus Östling kom och visade sin nya bok Bevingat, som blivit utsedd till årets pandabok. Det är en bok fylld av Brutus ofta lite annorlunda fågelbilder och där han själv skrivit texten. Lite senare dök även Lars Jonsson upp. I höst kommer Lars med en bok om vinterfåglar, där han hämtat en del av inspirationen från Vinterfåglar Inpå Knuten. Det blir en bok som främst fokuserar på de vinterfåglar vi har tätt inpå oss – till exempel i våra trädgårdar.

Vår egen nya bok Eldögon – möten med Sveriges ugglor röner också stort intresse. I morgon, lördag, samt på söndag kommer bokens upphovsman Patrik Olofsson att prata om boken på trädgårdsscenen. På lördagen är tiden för föredraget 15:30 och på söndagen 11:50.

Välkommen att besöka oss nära trädgårdsscenen på andra våningen!

 

Brutus Östling t.h. och Anders Wirdheim med nya böcker, Brutus ”Bevingat” och Patrik Olofssons ”Eldögon – möten med svenska ugglor”.

Gilla gärna