Trädgårdsfåglar och pins på bokmässan

Det blev mycket fågelprat på första dagen av bokmässan i Göteborg. SOF-BirdLife finns där på andra våningen tillsammans med flera andra av Studiefrämjandets medlemsförbund. Miljön i vår del av den stora mässhallen är lugn och grön, väsentligt skild från stojet och sorlet i övrigt. Under första dagen medverkade vi på scenen två gånger. Eva Stenvång Lindqvist berättade om Fågelåret i trädgården och Anders Wirdheim om Sveriges nationalfågel. Åtta av de tio finalisterna i tävlingen var för övrigt trädgårdsfåglar.

Som så många gånger förr visade sig våra fågelpins vara ett riktigt dragplåster vid vår monter. De har en sällsam lockelse på förbipasserande – och de leder nästan alltid till trevliga pratstunder om fåglar. Denna den första dagen var det volontärerna Annica Nordin och Lars Olausson från Göteborgs Ornitologiska Förening samt Knut Aurell från Varbergs Ornitologiska Förening som tog hand om besökarna i montern. Stort tack för hjälpen.

Idag blir det mera fågelprat från trädgårdsscenen. Eva Stenvång Lindqvist pratar åter om Fågelåret i trädgården klockan 13:10 och Anders Wirdheim berättar klockan 17:30 om tio år med Sveriges största fågelräkning, det vill säga Vinterfåglar Inpå Knuten som genomförs sista helgen i januari varje år.

Välkommen!

 

Anders Wirdheim presenterade Sveriges nationalfågel och presenterades av Gunnel Carlson.

Gilla gärna