30 maj, 2019

Naturpedagogik vid Trandansen 2019

Under vecka 15 har barn från skolor från Falköping, Skara och Skövde för tredje året i rad besökt Trandansen och där varit med om många olika aktiviteter. De har spanat på tranor och lärt sig om tranor, de har sprungit trana vilket man gör barfota och då också lyssnat på berättelser om trantradition från trakten. Under träden har barnen suttit och lyssnat på fågelsång och tips och knep för hur de kan lära sig känna igen fågelläten och minnas dem har visats. Dalenium Science Center har i år varit med oss haft sin uppskattade flygfysikshow.

 

Allt detta tillsammans med fågelbingo, träds knoppar och annat som har med naturen att göra har barnen tagit del av i veckan. Lite färre barn ca 450 tog vi emot i år. Detta kan bero på att vi i år inte kunde erbjuda skolorna pengar till bussar vilket vi hoppas kunna ordna under kommande år så att fler barn kan besöka oss.

 

Årets ”tranpedagogik” gick som på räls nu när vi lärt oss vad som fungerar bra och vi hade fantastiskt väder alla dagar utom en då det var lite kyligt och blåsigt.

Gilla gärna