Ottenby fågelstation 70 år och ny utställning i Naturum Ottenby

Nu på lördag 14 maj händer det mycket på Ölands södra udde! Då invigs Naturum Ottenbys helt nyproducerade utställning. Samtidigt håller fågelstationen öppet hus för att uppmärksamma att det är 70 år sedan den startades! Program med hålltider för dagen finns här nedanför.

Viktigt att notera är att det kommer att bli trångt på naturreservatets parkeringsplatser, så samåk gärna och kom i tid. Bussar går från parkeringsplatser i Grönhögen, via Norra lundparkeringen och naturreservatets entré samt via Södra lundparkeringen och ner till södra uddens parkering. Information om hur du bäst parkerar och hur bussarna går i samband med invigningen kommer att finnas på fågelstationens och naturums hemsidor i god tid.

PROGRAM

kl. 10 – 17 AKTIVITETER I FYRBYN

• Naturbokhandeln Ottenby öppet

• Fyren Långe Jan öppen

• Träffa öländska eldsjälar som berättar mer om sina favoritarter och platser i Ölands natur.

• Ottenby fågelstation firar 70 år med öppet hus kl. 12.30 – 16.00.

• Restaurang Fågel Blå serverar värmande soppa med tilltugg (till de 500 första besökarna). Restaurang Fågel Blå serverar soppa med tilltugg och kaffe till de första 500 besökarna. Det kommer även att finnas varmkorv till försäljning. Fågel Blå öppnar sedan sin ordinarie servering under eftermiddagen, från ca kl. 14.00.

kl. 12 INVIGNING NATURUM OTTENBY

Tal av

• Kerstin Cederlöf, Naturvårdsverket

• Stefan Carlsson, Länsstyrelsen i Kalmar län

• Anders Börjesson, Naturmorgon P1

• Musik av Magnus Bergman

ca kl. 12.30 – 17 INVIGNINGSUTSTÄLLNING – LARS JONSSON

Naturum öppnar för besökare med en invigningsutställning av Lars Jonsson, världskänd konstnär, författare och ornitolog. Som konstnärlig uttolkare av fåglar har Lars en särställning både i Sverige och internationellt. Hans konstnärskap präglas av passionen för fåglar och deras miljöer. Det är ett intresse som följt honom sedan barnsben. Utställningen med Lars Jonssons verk pågår till 20 juni, öppet dagligen kl. 11–17.

 

Det lär bli betydligt fler bilar på parkeringen på södra udden på lördag än på denna bild. Kom i tid eller ställ bilen och ta bussen från Grönhögen, alternativt från någon av parkeringarna lite längre norrut i reservatet.

Gilla gärna