Praktverk om Ölands fåglar

Efter sex års arbete med många inblandade ger nu Ölands Ornitologiska Förening ut boken Ölands fåglar. Under redaktion av Pav Johnsson och hans vapendragare Anders Waldenström har vi fått en fantastisk bok som behandlar i stort sett allt som gäller Ölands fåglar: ”om fåglarna, fågelskådarna och fågelforskningen” som det skrivs inledningsvis.

Det var en påtagligt rörd och glad Pav som konstaterade att boken varit en del av hans vardag, en följeslagare, under dessa år. ”Minst 200 sömnlösa nätter”, konstaterade han. Boken går att läsa rakt av, men den är minst lika trivsam att bläddra i vid kaffebordet! Både utformning och text är populärvetenskaplig så vem som helst kan ta till sig det rika innehållet. Den vänder sig alltså inte bara till fågelskådarna, även om dessa kommer att känna sig väldigt hemma i boken. Boken är rikt illustrerad med både nya och gamla fotografier och målade alster.

Boken ges ut av SOF-BirdLifes förlag och säljs bland annat via Naturbokhandeln. Från tisdag 8 december börjar distributionen av boken till alla som förhandsbeställt den. Än en gång: ingen kommer att bli besviken.

Sedan tidigare finns liknande böcker utgivna för Uppland och Västerbotten.

Dessutom har föreningarna i Skåne, Göteborg och Halland gett ut omfattande böcker med resultat av två atlasinventeringar.

För er som bor på Öland med omnejd kommer boken att presenteras av ÖOF och redaktionen för boken i Naturbokhandeln under ”Julstämning på fågelvägen” vid 3:e advent 12–13 december klockan 10.00–16.00 båda dagarna.

Boken kan beställas från Naturbokhandeln redan nu.

(AL)

 

Gilla gärna