Sverige i USA och vice versa på Falsterbo Bird Show

Årets Falsterbo Bird Show har knappast gynnats av vädrets makter. Tvärtom har det varit både tätt mellan regnskurarna och stundtals ganska blåsigt. Men det har trots det varit gott om folk på mässan som i år hålls vid Falsterbo Strandbad. Det innebär att mässområdet är mycket mera koncentrerat än tidigare samt att alla föreläsningar hålls inomhus. Det har dessutom varit ett mycket högklassigt föreläsningsprogram, och åtskilliga gånger har salen varit fylld.

En av de föreläsningar som drog mest folk var Dorian Andersons ”Biking for Birds”. Under förra året cyklade han runt en stor del av USA för att se så många fågelarter som möjligt. Han gjorde alltså ett ”Big year” som är en stor grej bland fågelskådare i USA. Men medan de flesta andra utnyttjar bilar, flyg och andra snabba fortskaffningsmedel höll sig Dorian till sin cykel och sina ben. Trots det lyckades han under året se en bra bit över 600 olika fågelarter. Den sträcka han tillryggalade är otroligt imponerande.

Falsterbo Bird Show kommer säkert att bli kvar vid Falsterbo Strandbad även kommande år. Till nästa år ska det inrymmas ett naturum på andra våningen i byggnaden som då också ska bli högre. Ännu en våning ska byggas till så att besökarna kan komma upp ovanför den omgivande tallskogen och få en milsvid utsikt över Falsterbonäset.

(AW)

 

Det var en mycket imponerande cykeltur Dorian genomförde under förra året. Foto: P-G Bentz

Gilla gärna