2 juni, 2020

AviFauna Naturresor får nya erfarna ägare

PRESSMEDDELANDE

 

Efter 35 år under BirdLife Sveriges ägarskap får AviFauna Naturresor nya ägare.  Våren med Coronakrisen och reserestriktioner har påverkat resebyråns verksamhet och istället för att skjuta till kapital från föreningen togs ett beslut att avyttra AviFauna.

 

Nya ägare från den 1 juni blir Anders Laurin, Erik Hirschfeld och Nils Andersson.

 

Ägarbytet innebär inte några förändringar i verksamheten utan när restriktionerna kring resor hävs fortsätter AviFauna att producera resor i Sverige, Norden och resten av världen. Företaget kommer fortsatt också bibehålla sin fågelskyddsprofil genom att bidra med medel till BirdLife Sveriges viktiga fågelskyddsarbete. Företagets säte blir i Malmö och närvaron i Stenåsa på Öland avvecklas.

 

– Vi ser verkligen fram emot att utveckla våra kvalitetsresor ytterligare i och med övertaget och gläds åt att vi kan behålla samarbetet med BirdLife Sverige, säger Anders Laurin, styrelseordförande i AviFauna.

 

I många år har AviFauna varit en viktig del av BirdLife Sveriges verksamhet. Många är de medlemmar och resenärer som fått ta del av både svensk och utländsk fågelfauna och företagets bidrag till fågelskyddet har varit uppskattat.

 

– Från BirdLife Sveriges sida är vi mycket glada att verksamheten inom AviFauna får leva kvar och utvecklas med nya ägare. Jag tror det är många som vill resa vidare med fåglarna när tillfället ges igen, säger Lotta Berg, ordförande i BirdLife Sverige.

 

 

 

 

Vill du göra din nästa spännande fågelskådningsresa resa med oss? Besök AviFaunas hemsida www.avifauna.se

Gilla gärna