Välkommen till VgOF!
 

Västergötlands Ornitologiska Förening är en ideell förening, som har till ändamål att främja utforskandet och skyddet av fågelfaunan i Västergötland samt att verka för att skapa kontakt mellan allmänheten och föreningen och dess medlemmar.

Kalender

Nyheter från Västergötlands Ornitologiska Förening 
2017-10-09

Marks fågelklubb 25 år

I helgen som gick firade Marks fågelklubb sitt 25-årsjubileum med en fest i Örbygården. VgOF vill framföra ett stort grattis! Marks fågelklubb är idag en av Sveriges större lokala fågelklubbar med över 600 medlemmar. Marks fågelklubb bildades 1992 och är idag en mycket aktiv klubb och anordnar exkursioner, klubbkvällar med bildvisning samt studiecirklar i samarbete med Studiefrämjandet. Klubben har också en tjejgrupp som ordnar egna aktiviteter och exkursioner. Länk till klubbens hemsida hittar du här.

Läs mer

2017-09-09

Kungligt besök vid Hornborgasjöns fältstation

Idag besökte kronprinsessan Victoria Hornborgasjön, som en del i en vandring längs Pilgrimsleden från Varnhem till Fågeludden. Där fick Christopher Magnusson och Lotta Berg från Hornborgasjöns fältstation möjlighet att förevisa hur ringmärkning går till, och en ung svarthättehane fick ring runt benet inför inte bara kronprinsessan utan även några barngrupper och ett pressuppbåd. Kronprinsessan fick sedan äran att släppa fågeln när den var märkt, uppmätt och vägd, varefter den drog vidare på sin flyttning mot Medelhavsområdet-Afrika.

Läs mer

2017-08-17

Folke Lind till minne

Under försommaren nåddes vi av budet att konstnären, fjällvandraren, ornitologen och miljöförkämpen Folke Lind gått bort, 86 år gammal. Folke var hedersmedlem i VgOF. Folke Lind föddes i Göteborg 1931 och hade en gedigen konstutbildning på Slöjdföreningens skola och Valands konstskola i sin hemstad, innan han debuterade 1962. Hans engagerande, radikala och kompromisslösa konstnärskap kom att sträcka sig över ett halvsekel och verk ur hans omfattande produktion finns representerade på ett otal konstmuseer runt om i Sverige, bl.a. på Nationalmuseum och Moderna museet i Stockholm samt i banker, universitet och...

Läs mer

Nyheter från VgOF
[]
 
 
 
 
Gilla oss på Facebook