Välkommen till VgOF!
 

Västergötlands Ornitologiska Förening är en ideell förening, som har till ändamål att främja utforskandet och skyddet av fågelfaunan i Västergötland samt att verka för att skapa kontakt mellan allmänheten och föreningen och dess medlemmar.

Kalender

Nyheter från Västergötlands Ornitologiska Förening 
2018-10-03

EuroBirdwatch18

Den kommande helgen 6-7 oktober genomförs EuroBirdwatch för 25:e gången. Fantastiska 73 miljoner fågelindivider har rapports under dessa år och på olika sätt har 1,1 miljoner människor deltagit! Otroliga siffror och allt för att rikta uppmärksamheten på fåglarnas flyttning och deras behov av bestående rastplatser och övervintringsområden. Flera av våra lokalföreningar har exkursioner under helgen. Klicka in på deras hemsidor och hitta en aktivitet som passar dig att följa med på. Vårt svenska Artportalen (fd. Svalan), har genom åren hjälpt oss i BirdLife Sverige att snabbt och effektivt kunna återrapporte...

Läs mer

2018-09-19

Gamla nummer av GRUS

Hornborgasjöns fältstationen saknar i sitt bibliotek följande nr av tidskriften Grus. Årgång. 2 (1999), nr 2 (1 ex); och årgång. 4 (2001), nr 2 (2 ex). Är det någon därute som har tillgång till något av dessa exemplar och kan tänka sig att donera dem till fältstationens bibliotek? Skicka i så fall ett mejl till hornborgasjonsfaltstation@yahoo.se Tack på förhand!

Läs mer

2018-09-12

Glutt.se

Artdatatbanken släppte i somras API-er för att kunna hämta information ur systemet. Glutt.se är den första sidan som använder sig detta för att lite enklare och snabbare få fram information om de senaste i fågelmarkerna. "Varje dag rapporteras flera tusen fynd av fåglar till Artportalen. Bland så många rapporter kan det vara svårt att hitta guld­kornen – man ser inte skogs­sångaren för alla träd­piplärkor. Glutt ger en över­sikt av läget i fågel-Sverige. Här får du koll på de hetaste fynden och senaste trenderna utan att dyka ner bland tusentals rapporter. Det räcker med en glutt."

Läs mer

Nyheter från VgOF
[]
 
 
 
 
Gilla oss på Facebook