Välkommen till VgOF!
 

Västergötlands Ornitologiska Förening är en ideell förening, som har till ändamål att främja utforskandet och skyddet av fågelfaunan i Västergötland samt att verka för att skapa kontakt mellan allmänheten och föreningen och dess medlemmar.

Kalender

Nyheter från Västergötlands Ornitologiska Förening 
2018-04-08

Kan det bli tranrekord i år?

Ikväll 8 april räknades det 24500 tranor som flög ut från Trandansen för att övernatta på isen i Hornborgasjön. Det är det näst högsta antalet tranor någonsin. Kommer rekordet på 26500 från 2012 att slås under de kommande dagarna?

Läs mer

2018-04-01

Tranfestivalen 2018

I nio dagar fylls tälten vid Trandansen med olika teman; fåglar, naturskola och lokal mat. Det blir aktiviteter runt hela sjön, kontroller plats för varje event. Festivalen är ett samarrangemang med flera olika aktörer. ​Mer info på www.visithornborgasjon.se Fågelhelg 7–8 april Första hel...

Läs mer

2018-03-13

Äntligen, våren är på väg!

ÄNTLIGEN!!! Nu är den här!!! Årets viktigaste vårtecken, årets första trana vid Hornborgasjön! Den siktades idag gående på Sätuna maden i sjöns södra ände! Nu drar våren i gång på allvar! På söndag öppnar naturum Hornborgasjön med boksläpp kl 14 av Torbjörn Skogedals bok Hornborgasjön - Lockelsens Landskap. Sedan öppnar Informationscentralen Trandansen för säsongen den 24 mars. Om det inte ramlar in hundratals till innan dess, då kanske det smygöppnar lite tidigare!

Läs mer

Nyheter från VgOF
[]
 
 
 
 
Gilla oss på Facebook