25 oktober, 2020

Bird Camp fyller 5 år idag!

Det är inte varje dag man får hylla en jubilar, men just idag kan vi glädjas åt att Bird Camp startades för exakt fem år sedan.

 

Den 25 oktober 2015 föddes Bird Camp-initiativet. Den dagen satte sig tio unga svenskar ur BirdLife Sveriges Ungdomsskådarna tillsammans med Tomas Axén Haraldsson på flyget till Azerbajdzjan. Där skådades en kvarts miljon flyttfåglar vid Besh Barmag under fyra fältdagar samt att de mötte upp den lokala naturgruppen Nature Friends och ihop med dem drog upp planerna för fler aktiviteter tillsammans. Det blev helger med Bird Camps vid Besh Barmag både 2016 och 2017. Och hösten 2018 togs initiativet till ett nytt land, Libanon, som också tampas med svåra fågelskyddsproblem. Bird Camps anordnades där 2018 och 2019 samt besök av unga libaneser vid Ottenby och Falsterbo fågelstationer sommaren 2019.

 

– Lika kul som det varit att grotta ner sig i allt text- och bildmaterial från resorna har det varit en sorgsen påminnelse om nuläget i såväl Libanon som Azerbajdzjan. Förhoppningsvis kan den här sidan belysa framstegen som görs inom naturvård och möten där det som mest behövs, berättar Emil Lundahl, medlem i Ungomsskådarnas kommitté och en av medgrundarna till Bird Camp.

 

Planerna för 2020 var formidabla men på grund av pandemin och dess påverkan på både resande och sociala sammankomster så har aktiviteterna skjutits fram till 2021, och kanske ännu längre.

 

För att fira Ungdomsskådarnas femårsdag så sjösätter vi härmed sidan Bird Camp på Ungdomsskådarnas sektion av BirdLife Sverige-webben! Välkomna in att frossa i bilder, obsar, rapporter och läs om hur vi utvecklar ungdomsskådning och fågelskydd i olika länder.

 

Titta in på Bird Camps nya sida här https://ungdomsskadarna.birdlife.se/bird-camp/

Gilla gärna